ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Τα Μάταλα έχουν χάσει το παραδοσιακό χρώμα τους, αλλά κοντά σ' αυτά βρίσκονται μικρά παραδοσιακά και γραφικά χωριά όπως είναι ο Σίβας και το Καμηλάρι, ενώ σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων θα ανακαλύψετε πολύ περισσότερα.


Ιππασία
Επιλέξτε δραστηριότητες όπως ιππασία στην παραλία Κομμού, πεζοπορία, ιππασία για παιδιά, ημερήσια πεζοπορία σε λογικές τιμές.

Ψαροντούφεκο
Μια επιλογή καθαρών νερών στο Κομμό, τα Μάταλα ή την Κόκκινη Παραλία.

Οικολογία
Στην παραλία του Κομμού, πιθανότατα την καλύτερη οικολογική παραλία στην Κρήτη. Ο Κομμός είναι ένα καταφύγιο για τις θαλάσσιες χελώνες και πρέπει να προσέχουμε να μην τις ενοχλούμε.

Περπάτημα
Η Κρήτη είναι ο παράδεισος για κάποιον που περπατάει. Υπάρχουν πολύ λίγα μέρη στην Ευρώπη που μπορείς να βρεις αυτόν τον συνδυασμό των ψηλών βουνών τόσο κοντά στην θάλασσα, ήπιο κλίμα με μακριές ξερές περιόδους, και ένα τεράστιο δίκτυο αρχαίων μονοπατιών. Προσθέστε σε αυτά και την στενή επαφή με τους ντόπιους, την φιλοξενία τους και την υπέροχη κουζίνα τους και έχετε την τέλεια συνταγή για μια αξέχαστη εμπειρία.

Ποδηλασία
Για όσους προτιμούν να εξερευνήσουν το νησί σε δύο τροχούς.

Ενοικίαση μηχανής ή αυτοκινήτου
Μια υπέροχη ιδέα για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τα βουνά της Κρήτης και τις παραθαλάσσιες περιοχές. Μπορούμε να σας συστήσουμε μια τοπική εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ιστορία
Για όσους λατρεύουν την ιστορία της Κρήτης, το Μινωικό Ανάκτορο “Φαιστός”, η Μινωική Βίλλα της Αγίας Τριάδας και η πόλη Γόρτυνα είναι πολύ κοντά στα Μάταλα.

Παραλίες
Οι παραλίες των Ματάλων είναι υπέροχες για μπάνιο, ενώ στην περιοχή βρίσκονται οι παραλίες Κόκκινη Άμμος και ο Κομμός. Η παραλία έχει μήκος 250 μέτρα και φάρδος 45 μέτρα. Είναι μια από τις 400 παραλίες στην Ελλάδα που έχει βραβευτεί με την Γαλάζια Σημαία, η οποία δίνεται σε παραλίες που προσφέρουν καθαριότητα και ασφάλεια και ανταποκρίνονται σε αυστηρά κριτήρια που αφορούν την ποιότητα του νερού και την ασφάλεια. Υπάρχει ναυαγοσώστης και παροχές πρώτων βοηθειών, όπως επίσης τουαλέτες και ντουζιέρες. Κοντά στην παραλία έχετε την δυνατότητα να ενημερωθείτε για περιβαλλοντολογικά προγράμματα, όπως είναι το Άρχελων, η Ελληνική Προστατευτική Κοινότητα για τις Θαλάσσιες Χελώνες. Τα Μάταλα, η παραλία του Κομμού και η Κόκκινη Παραλία προστατεύονται από την Natura 2000, ένα Δίκτυο Προστασίας Φυσικών Περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την μακροβιότερη επιβίωση των πιο πολύτιμων και απειλούμενων ειδών και οικοσυστημάτων.

 

Συγκεκριμένα:


Το Φαράγγι της Σαμαριάς

172 χλμ δυτικά από Μάταλα
Τύπος αξιοθέατου: Εθνικά πάρκα; Φαράγγια
Δραστηριότητες: Πεζοπορία

 

Σπηλιά Δικταίου Άντρου

64,6 χλμ βορειοανατολικά από Μάταλα

Τύπος αξιοθέατου: Σπήλαια/Σπηλιές
Δραστηριότητες: Περπάτημα

 

Φαιστός

11,6 χλμ βορειοανατολικά από Μάταλα

Τύπος αξιοθέατου: Αρχαία ερείπια; Ιστορικές τοποθεσίες

 

Παραλία Της Γεωργιούπολης

95,2 χλμ βορειοδυτικά από Μάταλα

Τύπος αξιοθέατου: Παραλίες

 

Το Παλάτι της Κνωσσού

68,5 χλμ βορειοανατολικά από Μάταλα

Τύπος αξιοθέατου: Αρχαία ερείπια; Ιστορικές τοποθεσίες

 

Watercity

80,1 χλμ ανατολικά από Μάταλα

Τύπος αξιοθέατου: Θαλάσσια πάρκα 

 

                                                 Cont    Email      spnmike@yahoo.com            Mobile   +306944939175

Matala, Heraklion
°C